Dit recept komt uit het ‘Hoe overleef je?-kookboek’ van Dr. Michael Greger.

Door cannelliniboontjes aan de soep toe te voegen krijg je een soep die sterk vult.

Dit heb je nodig:
° 2 grote tomaten, zonder kern
° 1 kleine rode paprika, zonder pitjes
° 25 g rode ui, grof gehakt
° 100 g komkommer, gehakt
° 1 kleine gele paprika, zonder pitjes, gehakt
° 1 chilipeper zonder zaadjes en zoveel je aankan
° 2 els lente-ui, fijngehakt
° 3 els rijstazijn (of andere azijn)
° 600 ml V12-groentesap
° 1 el peterselie, gehakt
° 1/4 kl kurkumapoeder
° 250g cannelliniboontjes, uit blik of gekookt
° 1 kl citroensap

Zo maak je het:
Doe de tomaten, rode paprika en ui in de blender en mix tot een gladde massa. Giet dit in een grote kom en roer de overige ingrediënten erdoor behalve de  citroensap. 

Laat dit een 2 uur koelen in de koelkast. Voeg voor het opdienen de citroensap erdoor om de smaken te versterken. Werk af met de peterselie.