Over perfectionisme en bevestigingsdrang

Win dit boek door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Er worden er twee verloot op 6 juli.
(gewonnen door Lien Biesbrouck en Celine Rabai)

 

Zeg me dat ik oké ben
Over perfectionisme en bevestigingsdrang

Auteur: Marcel Hendrickx

Uitgeverij Manteau: www.standaarduitgeverij.be

Kinderen ontwikkelen faalangst in de kleuterklas. Leerlingen blokkeren volledig tijdens examens. Bekwame, waardevolle medewerkers krijgen een burn-out of depressie omdat ze alles te goed willen doen. Partners vliegen elkaar in de haren omdat de een denkt nooit voor de ander te voldoen. Perfectionisme kan een desastreuse invloed hebben op werk, relaties, gezin en hobby’s en dit boek maakt je daar bewust van.

Aan de hand van talloze voorbeelden toont auteur Marcel Hendrickx dat wie lijdt aan overdreven perfectionisme of bevestigingsdrang zichzelf het leven uiterst moeilijk maakt, en daar vaak letterlijk mentaal of lichamelijk ziek van wordt. Hendrickx beschrijft helder het ontstaan en de symptomen van perfectionisme en je vindt in dit boek ook een aantal eenvoudige manieren om verlichting te brengen bij jezelf of anderen.

Marcel Hendrickx heeft aan den lijve de verwoestende impact van de drang naar bevestiging ervaren. Toen hij zesenveertig was kreeg hij een hartinfarct en voor hem was dat duidelijk het gevolg van zijn perfectionisme. Na een carrière in de bankwereld schoolde hij zich om tot trainer en coach. Hendrickx ontwikkelde een eigen methodiek waarmee hij al honderden kinderen en volwassenen van hun hinderlijke perfectionisme heeft afgeholpen. Ondertussen heeft hij tientallen perfectionismecoaches opgeleid die de kwaal helpen bestrijden. 
www.bevrijdjezelf.be

 

Perfectionisme zou wel eens die moderne epidemie kunnen wezen die ons meer schade toebrengt dan we willen weten. Het is de grote verdienste van een man als Marcel Hendrickx deze stille killer te helpen ontmaskeren. Ik wil hem alvast zeggen dat hij helemaal oké is.
Nic Balthazar, televisie- en filmmaker

Dit is een prachtboek. Hier is een kenner van de menselijke natuur aan het woord, zoals blijkt uit de vele gedetailleerde beschrijvingen van perfectionisme in al zijn varianten.’
Prof. dr. Patrick Luyten, hoogleraar psychologie KULeuven