Een heel gezond broodbeleg! Wedden dat je gaat zeggen: ‘Dit ga ik nog eens maken’? Het is ook ideaal om een aperitiefhapje mee te maken. Gegarandeerd succes!
Dit is een recept van Myriam Joosen, diëtiste in Schilde.
Dit doe je erin:
2 grote wortelen
1 kleine ui
1 teentje look
2 cm gember
1 grote eetlepel tahin (te koop in bijna elk grootwarenhuis)
sap van 1/2 citroen
1 el olijfolie
snuf zout
1/2 tl komijnpoeder
mespunt kaneel
cayennepeper naar eigen smaak
1/4 bussel verse koriander
(sesamzaad of cashewnoten)
Zo maak je het:
+ Schil de wortelen en snijd ze in grote stukken. Gaar ze afgedekt een 3 minuten in de microgolf op volle kracht.
+ Mix alle ingrediënten, behalve de koriander tot een fijne massa. Meng er dan de gesnipperde koriander door.
+ Strooi er wat sesamzaad of gehakte cashewnoten over.
Recente reacties