Extra groenten in de winter? Deze vond ik in het boek Veggie voor starters van Miki Duerinck & Kristin Leybaert. Ze zijn ideaal als aanvulling van je lunch.

Geraspte rode biet met appelstukjes
voor 4 personen:
+ 1 rode biet
+ 1 appel
+ sap van 1/2 citroen
+ 1 koffielepel sesamzaad
+ peper en zout

Schil en rasp de rode biet. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Vermeng de rode biet met de appel. Breng de salade op smaak met het citroensap, peper en zout.
Strooi de sesamzaadjes erover.

Frisse knolselderij-wortelsalade
voor 4 personen:
+ 1/4 knolselderij
+ 2 wortelen
+ 2.5 dl yoghurt
+ peper en zout

Schil en rasp de knolselderij en de wortelen.
Vermeng ze met de yoghurt. Kruid met peper en zout.