BlauwVlaanderen heeft als doelstelling omgevingen te creëren die uitnodigen om gezond te eten, te leven en gelukkig te zijn. De inspiratiebron zijn de andere Blauwe Zones in wereld, gebieden waar abnormaal veel mensen fit, gezond en gelukkig een heel hoge leeftijd behalen.

Het initiatief gaat uit van Chris Kerfs. Zij coacht als diëtist sinds 1990 dag in dag uit mensen naar een gezond eetpatroon waarbij eetgedrag en vaak verandering van leefstijl centraal staan. Daarnaast organiseert Chris opleidingen voor professionelen met als hoofdthema voeding.

De artikels die je leest in dit e-magazine zijn dan ook zoveel mogelijk evidence based, wat wil zeggen dat ze wetenschappelijk gefundeerd zijn.

Voeding is eigenlijk nog maar een vrij recente wetenschap en de kennis errond breidt enorm uit. Daarom heeft elke diëtist tegenwoordig een of meerdere specialisaties. Onze artikels zullen zoveel mogelijk geschreven zijn door deze diëtisten en door artsen of professoren met hun eigen vakgebied.

Een magazine maken om zoveel mogelijk mensen aan te zetten en te helpen om zo gezond mogelijk te leven kost geld. Om het wetenschappelijk karakter ervan niet te schaden willen we dan ook geen sponsoring van voedingsbedrijven. Elk ander gepast bedrijf kan uiteraard contact opnemen met ons. We maken immers samen een BlauwVlaanderen waar het goed om wonen is.