Ook dit is een uitspraak van de oude Griekse arts Hippocrates!

Zelfs de eeuwelingen uit de Blauwe Zones die wellicht nooit van Hippocrates gehoord hebben zijn ervan overtuigd dat wandelen één van hun troeven is om lang fit en gezond te blijven. Ze doen er zowat alles te voet. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die al lang de 100 gepasseerd zijn die nog dagelijks hun stap doen van minstens 30 minuten.

Het is immers al zo vaak bewezen dat wandelen goed is voor hart en vaten. Als je wandelt krijg je meer kleine haarvaatjes waardoor je bloed meer plaats heeft om zich te verdelen over je lichaam. Daardoor zakt je bloeddruk.

Door te wandelen gebruiken je spieren meer suiker en vet uit je bloed. 

Je zult minder vlug osteoporose (botontkalking) krijgen. Je darmen werken beter omdat deze als het ware gemasseerd worden door het stappen waardoor het risico op darmkanker mindert.

Wat iedereen graag hoort is dat je door te wandelen de aanmaak van je groeihormoon, of ander woord je jeugdhormoon stimuleert. Hierdoor krijg je meer spiermassa en kracht, verminderde vetophopingen, beter seksueel genot, meer mentale alertheid en je wordt er beter gezind van door de endorfines.

30 minuten op 24 uur! That’s it.
En hoe meer hoe beter je…