Simpelweg om de wereld mooier te maken!

Het aantal mensen dat er voor kiest om meer plantaardig te eten groeit enorm hard. Ze hebben het begrepen dat we daardoor veel meer mensen kunnen eten geven. Jawel, ik hoor vaak de reactie: “Waarom maken die mensen zich druk om een dier terwijl er nog zoveel mensen sterven van de honger?”.

Ik leg het uit: Momenteel leven we met 7.6 miljard mensen op de wereld. Van alle gewervelde diersoorten maken wij 35% uit. 60% daarvan zijn dieren die bestemd zijn voor de vleesindustrie en de andere 5% is dieren die in het wild leven. Maar. Maar liefst 70% van alle landbouwgrond die we hebben wordt gebruikt voor voeders en huisvestiging voor de veehouderij.

Als we nu enkel maar plantaardig zouden eten dan kunnen we veel van deze gronden gebruiken om granen, bonen en erwten te telen. Op deze manier kunnen we maar liefst 3.5 miljard mensen, dus de helft van de wereldbevolking meer eten geven. En dan hebben we nog veel over om terug te geven aan de natuur. Bovendien moet er dan geen woud meer gekapt worden om nog meer landbouwgrond te creëren voor onze veeteelt.

Dus elke dag dat jij geen dieren opeet help je een medemens die nu honger lijdt en help je onze natuur weer gezond te maken. En het is niet zo dat jij nu niets meer kan eten. Jij hebt keuze genoeg aan lekkere plantaardige alternatieven.