Ja echt. Onze Brusselse spruitjes groeien in de tuintjes van Okinawa.
Dit recept is nieuw voor ons maar o zo lekker.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
500g spruiten, gehalveerd
4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
100 ml oestersaus
1 el sojasaus
1 kl suiker
150 ml kippenbouillon
1 el arachideolie
peper

Zo maak je ze klaar:
Breng een pot met water aan de kook. Doe in het kokende water de halve spuitjes. Haal ze er na 1 minuut weer terug uit en zet weg.

Meng de sojasaus, de oestersaus, de suiker en de bouillon. Laat dit indikken op een hoog vuur tot sausdikte.

Verhit in een pan de olie en bak hierin de knoflook gedurende 30 seconden. Schep de look uit de pan en zet weg.

Doe in dezelfde pan de spruitjes en bak deze op een heet vuur gedurende 3 minuten. Neem van het vuur.
Overgiet met de saus en meng er de knoflook onder.
Geef er een flinke draai van de pepermolen over.