Dit recept komt uit ‘De groene keuken’ van Sophie Matthys. Deze versie is lichtjes aangepast. Deze soep is een volwaardige maaltijd. 

Dit heb je nodig:
 2 uien
 4 wortelen
 2 zoete aardappelen
 2 tenen knoflook
 3 cm gember
 2 els notenpasta
 60 g rijst per persoon
 50 g pindanootjes
 sap van 1 limoen
 2 els rode currypasta
 3 groentebouillonblokjes
 2 els sesamzaad, geroosterd
 basilicum of koriander
 

Zo maak je ze:
Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in grote stukken. Snipper de uien en gember, pers de knoflook. Laat deze allemaal samen gaarkoken met de bouillonblokjes in 1.5 liter water. 
Kook ondertussen de rijst gaar.
Rooster de pindanootjes in een droge koekenpan. Doe dit ook met de sesamzaadjes.

Neem de soep van het vuur, mix ze en roer er de notenpasta en het limoensap door. 
Dien de soep heet op met de rijst, de nootjes, het sesamzaad en de basilicum of koriander.