Dit recept van gezonde speculaaspasta komt uit het boek ‘Easy vegan met Julie’
van Julie Van Den Kerchove.
Dit heb je nodig:
° 1 kop cashewnoten (120g)
° 3 els amandelmelk
° 3 els ahornsiroop
° 1 à 1,5 koffielepel speculaaskruiden
° zeezout naar smaak
Zo doe je het:
Doe de cashewnoten in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes en laat ze draaien tot ze volledig fijngemalen zijn en hun olie beginnen vrij te geven. Stop de machine tussendoor eens om de gemalen cashewnoten los te maken met een rubberen spatel.
Voeg de melk, de ahornsiroop en de speculaaskruiden toe. Mix opnieuw tot een smeuïge speculaaspasta.
Proef en voeg zeezout toe naar smaak.
Julie’s tips & tricks:
Afhankelijk van de sterkte van je keukenmachine kan het resultaat lichtjes korrelig zijn. Wil je een speculaaspasta die volledig glad is? Vervang de cashewnoten dan door een kleine kop cashewboter (verkrijgbaar in de biowinkel).
Recente reacties