Dit rijstgerecht is een klassieker uit Ikaria, één van de Blauwe Zones.
De calcium van de rijst, de vitamine K en de bétacarotenen van de spinazie maken dit gerecht zo gezond. Door de vitamine C van het citroensap wordt het ijzer beter opgenomen. De olijfolie voegt nog wat omega-3 toe.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
250g langekorrelrijst
500 spinazie zonder steeltjes
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
handvol verse dille
1 glas water
2 els olijfolie
1 citroen, geperst
zout en peper

Zo maak je het:
+ Verhit de olie in een grote pot en gaar hierin de ui gedurende een 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee.
+ Doe er de rijst bij, zet het vuur lager en roer met een houten lepel een 3-tal minuten zodanig dat de rijst de smaken opneemt.
+ Voeg de spinazie toe en doe het deksel op de pan. Als de spinazie voor het grootste deel is geslonken voeg je de dille, flink peper en zout en het water toe. Dek af en laat het geheel gaar worden. Indien nodig voeg je er nog wat water bij. De bedoeling is dat je een romig geheel houdt. 3 minuten voor het einde voeg je het citroensap toe.