De naam alleen al doet watertanden. Dit snelle gerecht zit bomvol smaken. Het originele recept is met eieren klaargemaakt maar je kan deze evengoed vervangen door peulvruchten als kikkererwten, witte bonen,… 

Dit heb je nodig voor een 2 personen:
– 1 blik gepelde tomaten
– 2 rode (punt-)paprika’s
– 2 rode uien
– blik bonen, kikkererwten of 2 eieren van gelukkige kippen
– 2 tenen knoflook
– 1 kl gemalen komijn
– 1 kl ras-el-hanout
– 1 kl kurkuma
– zwarte peper
– (blokjes fetakaas)

Zo maak je het:
Snipper de ui, de look en de paprika fijn. Spoel de bonen af.
Doe alle ingrediënten in een koekenpan en laat onder deksel gaar worden.
Als je werkt met eieren en feta dan doe je deze op het laatste bij de saus: ofwel kluts je de eieren en roer je ze eronder, ofwel pocheer je ze in de hete saus. 

Strooi er wat peterselie of koriander op, serveer er brood bij en waan je ergens in het Midden-Oosten…