Dit vergt een beetje voorbereiding, wat je makkelijk op voorhand kan doen.
De schotel zelf is heel vlug klaar. Je kan het eten met of zonder noedels of rijst.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
-150g tofu
marinade: 3 els sojasaus
2 el mirin (of droge sherry)
1 kl sesamolie
stukje gember, geraspt
1 teen knoflook, geperst
-200g stevige groenten: paprika, broccoli, prinsessenbonen, groene asperges, champignons,..
-200g bladgroenten: spinazie, paksoi, Chinese kool,…
-2 lente-uitjes
-paar cahewnoten
-sap van ½ limoen
-stukje gember, geraspt
-1 teen knoflook, geperst
-arachideolie of koolzaadolie
Zo maak je het:
+ Laat de tofu goed uitlekken en snijd hem in blokjes van ruim 2 cm.
+ Voor de marinade meng je alle ingrediënten. Laat de tofu hierin minstens een half uur marineren. Schep de tofu uit de marinade. Houd de marinade bij.
+ Snijd de stevige groenten in hapklare brokken, de lente-ui in ringetjes.
+ Verhit wat olie
in een wokpan en bak hierin voorzichtig de tofu. Schep uit de wok.
Bak in dezelfde wok de lente-ui, de
gember, de knoflook, de cashewnoten en de hapklare groenten kort. Voeg wat
water bij en blijf roeren tot de hardste groente beetgaar is. Bak dan de
bladgroenten kort mee. Besprenkel met het limoensap en wat overgebleven
marinade. Breng op smaak met mirin of sojasaus.
Recente reacties