Verwondert het je dat positief ingestelde mensen langer leven? En gelukkiger? En verbaast het je dat de eeuwelingen uit de Blauwe Zones allemaal positief in het leven staan of stonden. Maar ook onze mensen met een bewonderenswaardige leeftijd zullen je versteld doen staan als je erop gaat letten hoe zeer hun gemoedswijzer in het groen staat.
Je kan zelf checken hoe vaak je negatief denkt, op elk moment van de dag. Voor de zwartkijkers is er goed nieuws: positief denken kan je leren. Stap per stap. De eerste stap is je erop betrappen dat je weer maar eens negatief denkt: het leven kan toch hard zijn, jij hebt weer maar eens tegenslag terwijl iedereen om je heen het altijd goed heeft (en facebook bevestigt dit met al die foto’s van al die gelukkige mensen), had je maar ooit of nooit dit of dat gedaan, enz.

Buig deze gedachten om:

  • Heb je last van 1 been wees dan blij dat je nog een ander hebt.
  • Heb je financiële problemen kijk dan naar wat je wél hebt.
  • Heb je een griezel van een echtgenoot, probeer dan zijn positieve kanten te zien. Ooit was je er wel verliefd op, toch?
  • Vind je je buik veel te dik, besef dan dat er wat aan te doen is.
  • Heb je een flinke tegenslag, weet dan dat dit bij het leven hoort. Hoe saai zou een leven zijn dat altijd perfect verloopt?