Kom jij ook ’s avonds afgepeigerd en als een hongerige leeuw thuis van je werk? Het eerste wat je doet is in de koelkast duiken achter een vlugge snack en eenmaal je wat bekomen bent sla je jezelf tegen je bol omdat je weer zoveel hebt gegeten? Maar eigenlijk moet je nog avondeten en koken is al niet je grootste hobby. Dan maar vlug een pizza uit de diepvries en dan zal je morgen echt wel weer gezond doen. 
Maar morgen wordt al vlug maandag dan maar weer.

Hoe kan je dit oplossen? Door simpelweg je maaltijden te plannen. Schrijf op vrijdagavond je planning op voor de hele week. Plak deze op een prikbord in de keuken. Doe je inkopen in functie van dit lijstje, niet teveel, niet te weinig. Koop alles in 1 keer waardoor je meer vrije tijd krijgt door niet elke dag te gaan shoppen. 
Maak je eetplanning zodanig dat je verse groenten in het begin van de week zet en eventueel diepvriesgroenten of groenten die langer vers blijven op het einde van de week. Vlees of vis stop je in de diepvriezer. Heb je een dag weinig tijd plan je een simpele maaltijd zoals een wokgerecht. 
Voor je naar je werk vertrekt check je even of er iets moet ontdooid worden. Zo weet je ’s avonds meteen wat je moet doen om in een mum van tijd een maaltijd op tafel te zetten.

Iets wat altijd heel goed helpt is een grote pot soep hebben klaarstaan in je koelkast. Dit is zo opgewarmd en de leeuw in je is er even mee getemd. Lang genoeg om niet te grote porties voor je avondeten klaar te maken.

Plan ook je hoeveelheden en houd je daaraan. Goed voor je gewicht, goed voor je portemonnee, goed voor het milieu.