Voor 4 flinke kommen:
- 250 gram rode gedroogde linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- klein blikje kokosmelk
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- stukje verse gember van 2 cm, geschild en fijngehakt
- 1 grote kl curry poeder
- 1 rode peper (met of zonder pitjes) in stukjes
- verse koriander of peterselie
Doe in een soeppan 1 l water met de bouillonblokjes, de gespoelde linzen, de aardappel, de ui, look, peper, gember. Laat dit een 30 minuten zacht koken. Voeg dan de tomaten toe met de kokosmelk en de currypoeder. Goed doorroeren. Een 5 minuten laten doorkoken en klaar. Overstrooi met de koriander of peterselie.
Dames eten deze soep als lunch. Onze hardwerkende, gespierde en calorieverslindende mannen eten er een flinke roggeboterham bij.
Recente reacties