Auteur: Vicky De Beule, erkend diëtiste en bedenkster van de Proeftoren

Groenten en fruit eten is voor een kind niet vanzelfsprekend. Als ouder wil je dat je kind gezond en gevarieerd eet. Een dagelijkse portie groenten en fruit horen daarbij. Wanneer je kind weigert maak jij je zorgen en wordt de maaltijd een stressmoment. Herkenbaar? Daarom ontwikkelde ik de Proeftoren!

Doel
Het is een spel met als doel (opnieuw) plezier te beleven aan tafel en stapsgewijs te leren proeven van onbekende voedingsmiddelen. Dit laatste is wat dit spel zo bijzonder maakt. Proeven wil immers ook zeggen dat het kind het voedingsmiddel in zijn of haar buurt verdraagt, het aanraakt, aan likt, het een kusje geeft of op kauwt zonder door te slikken. Al deze fasen, die voorafgaan aan het effectief doorslikken van het voedingsmiddel komen aan bod. Ze worden doorlopen op het tempo van jouw kind en zonder druk.

Beloning
Het proeven van fruit en groenten wordt onder meer gestimuleerd door het inzetten van een beloningssysteemMet de Proeftoren ga je aan de slag met telkens 1 van de 36 verschillende groente- en fruitsoorten. Deze voedingsmiddelen staan afgebeeld op verwijderbare stickers en worden onderaan de Proeftoren bevestigd. Het doel is om stapsgewijs op te klimmen tot helemaal bovenaan! Dan is je kind proefkoning(in) en zet hij/zij de kroon op. We voorzien ook 8 lege stickers om zelf andere voedingsmiddelen toe te voegen. In totaal heb je dus 44 uitdagingen!

Meer interesse? Dan ben je van harte welkom op de Infoavond :
“Moeilijke eters positief uitdagen”
DATUM: 27/03/2019 van 19 u. tot 21 u.
LOCATIE: Centrum Het Appèl Brusselsesteenweg 544, 2800 MECHELEN
Inschrijven via katrien.geeraerts@outlook.be
Inkom: 20 EUR pp, te storten op rek. nr. BE16 6104 9344 7074
def. bevestiging na ontvangst van betaling.