Sommigen zullen tuinbonen kennen als labbonen, of als boerentenen. Ze bevatten zoveel eiwitten als vlees. Je kan ze toevoegen in de soeppot doen maar je kan ook een flinke portie in je eigen bord doen om er zo een maaltijdsoep van te maken.
Voor een grote pot:
5 rijpe tomaten of 1 blik van 400g tomatenstukjes
1 courgette
3 selderstengels
200g prinsessenboontjes
2 wortelen
2 aardappelen
1 ui
200g diepvrieserwtjes
1 groot blik tuinbonen
2 tenen look
1 klein potje tomatenpuree
3 groentebouillonblokjes
1 grote tak rozemarijn + 2 takjes tijm
(100g gerookte baconreepjes)
Was de groenten. Snijd de tomaten, courgette, selder, wortelen, aardappelen en ui in kleine stukjes. Doe deze in een soeppot samen met 2 liter water, de bouillonblokjes, de prinsessenboontjes, de tomatenpuree, de geperste look, tijm en rozemarijn (en de baconreepjes). Laat onder deksel een 20 minuten sudderen. Verwijder de takjes van de kruiden. Voeg de erwtjes en tuinbonen toe en laat deze mee warmen. Smullen maar.
Recente reacties