De tijd dat we onze boterhammen verpakt meekregen in aluminiumfolie ligt gelukkig achter ons. En hoewel de plastieken dozen met de grote rek altijd wel degelijk waren zijn die nu ook vaak al ingeruild voor mooiere versies met degelijke sluitingen. Maar ken je de bentoboxen al? Dit zijn lunchboxen die ze in Japan al jaar en dag gebruiken. Het zijn boxen met verschillende vakjes of uitneembare kleinere boxen die als een puzzel in elkaar passen en waardoor de inhoud netjes op zijn plaats blijft. Vaak is er nog een vak voorzien voor bestek of stokjes. Die vernufte Japanners toch. 
Maar zoals met zoveel dingen ben je niets met enkel een mooie verpakking. Zoals Clouseau het zo mooi kan zingen: het zit vanbinnen! Neem jij nog altijd je klassieke boterhammen mee? Eentje met kaas, de ander met sosies en de laatste met choco? Laat die tijd dan ook maar achter u liggen want met een beetje fantasie kleur je je box om tot een waar festijn. 

Nog geen bentobox? Vul dan zelf aparte kleine potjes met van alle verschillende dingen: kerstomaten, reepjes wortel/selder/paprika, noten, rozijnen, een restje couscous/quinoasalade/koude aardappelsalade, schijfjes komkommer, gedroogde abrikozen/dadels/vijgen, bessen, druiven, yoghurt,… 
Box te klein? Morgen is er weer een dag.