1 Europeaan op 3 krijgt tijdens zijn leven te maken met kanker.
1 op de 5 sterft eraan.

Het goeie nieuws is dat we nu meer inzicht hebben hoe we zelf kanker kunnen helpen voorkomen. Iedereen is hier uiteraard vrij in maar elke kans die we toevoegen om het risico te beperken is zinvol voor iedereen.

Elke soort kanker heeft zo zijn eigen raadgevingen. De oncodiëtisten in Vlaanderen zijn hierin gespecialiseerd. Maar in het algemeen kan men stellen dat het gaat over een gezonde leefstijl en een gezond eetpatroon.

Elke dag minstens 30 minuten een matige inspanning verhoogt je weerstand. Hiermee wordt bedoeld flink doorstappen, fietsen, zwemmen,…
Als je nu nog altijd rookt kan een tabakoloog je helpen om hiermee te stoppen.
7 à 8 uur is de ideale slaaptijd voor elke mens. Niet minder maar ook niet meer. Hiermee krijgt je lichaam weer veel in evenwicht.

Men weet dat een zelfbereide voeding die vooral bestaat uit groenten en fruit, peulvruchten, volle granen, noten, kruiden, zaden en pitten het lichaam beschermt tegen tumorgroei.
Elk lichaam wil zichzelf zo gezond mogelijk houden. Je kan het helpen door zo weinig mogelijk rotzooi te eten of te drinken. Eet je daarentegen veel voedsel dat rijk is aan antioxidanten en vezels krijgen de tumorcellen het veel lastiger om te groeien. Dit magazine geeft je inspiratie en motivatie om lekker en gezond te koken om samen langer en gezonder te leven.