Of ramen. Je kan zowat alles kwijt in deze maaltijdsoep. Het is een ideale maaltijdsoep die heel snel klaar is. 

Wat doe je erin?
1 liter water met 2 bouillonblokjes naar keuze
1 cm gember, fijn gesnipperd
1 teentje look, geplet
Groenten naar keuze: sojascheuten, paksoi, Chinese kool, wortel, paddestoelen naar keuze, lente-uitjes,…
Eiwitten: gekookt ei, kip, scampi’s, tofu,…
75g sobanoedels per persoon. Dit zijn Japanse boekweitnoedels die je in zowat elk grootwarenhuis vindt.

Zo maak je het:
Kook het ei 5 minuten. Gaar de kipfilet in 3 minuten afgedekt in de microgolfoven.

Kook de bouillon met de gember en look. 

Kook de noodles.

Was en snipper de groenten.

Doe in een grote soepkom wat gekookte noodles, geplukte kip of tofu en groenten naar eigen smaak. Overgiet met de bouillon. Snijd het ei in twee en leg deze in de bouillon. 

Deze soep eet je met stokjes en een lepel. Hoe meer je slurpt hoe lekkerder je de soep vindt, althans de Japanners.