Een ideale ovenschotel voor op koude winteravonden. Je kan ze vooraf klaarmaken om nadien te laten garen in de oven. 

Dit heb je nodig voor 4 personen:
– 1 pot kikkererwten (400g)
– 1 blik tomatenblokjes (400g)
– 2 rode uien
– 2 tenen look
– 200g paksoi of andijvie
– 1 kl suiker
– 1 kl ras-el-hanout
– 800g aardappelpuree
– 4 els paneermeel

Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 200°C. 
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.  Verhit de beetje olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 5 minuten op een laag vuur.  Voeg de knoflook en ras-el-hanout toe en fruit nog 1 minuut.

Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Voeg samen met de suiker toe aan het tomatenmengsel en breng aan de kook.  Zet dan het vuur laag en laat 5 minuten zonder deksel zachtjes koken. 

Roer de groenten erdoor.  Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.  Strooi het paneermeel erover en laat ongeveer 25 minuten in de oven gaar worden.

Dit is een recept van diëtiste Tina Lambrechts uit Gellik