Heb jij ook de beslissing genomen om wat kilo’s te verliezen? De kans is dan groot dat je je dan ingesteld hebt om op dieet te gaan en dat je al uitgemaakte wat je allemaal niet meer gaat eten. En dit lukt de eerste weken behoorlijk, zelfs met goeie resultaten. Tot je het gevoel krijgt dat je echt wel op dieet bent en dit toch zo leuk niet meer is.

Twee tips hierin:
Je hoort het wel vaker maar het is dan ook een waarheid als een koe: Stop met op dieet te gaan! Wil je dat gewicht voor altijd kwijt moet je eerst nagaan waar jij je teveel aan calorieën haalt en/of waarom je dit doet? Neem dit stap per stap aan. Eet je bv. teveel vet, werk er dan aan. Eet je de hele dag door, baken dan je eetmomenten af. Eet je vooral bij tv, leer dan een andere gewoonte aan. Vind je dit moeilijk, laat je dan begeleiden door een erkende diëtist.

Betrap je jezelf erop dat je zo vaak denkt aan wat allemaal niet mag moet je hiermee ook stoppen. Dat is immers de reden waarom mensen zeggen: ‘Dat gewicht is toch wel een eeuwige strijd! Ik móet echt afvallen en ik mág daarom geen chips eten. Toch een beetje chips? Neen geen chips want dan kan ik niet meer stoppen.’ En waar denk je dan aan? Juist, aan chips.
Als je daarentegen plant wat je wél wilt eten omdat je zo graag je doel wilt bereiken dan verandert het moeten in willen. Je wilt dan geen chips eten want daar word je dik van. Je wilt dan wel een gezonder alternatief of misschien wel helemaal niets. Hoe beter je het doet hoe dichter je immers bij je doel bent. En even later ben je zo trots als een gieter op jezelf. En zo wordt afvallen zelfs leuk.

Plannen dus wat je wel wilt eten en gezonde voedingsgewoonten aanleren die je altijd kan blijven volhouden.