Dat je veel water moet drinken wist je al wel, maar de kans is groot dat je dit in de wintermaanden niet zo’n makkelijke vindt. 

Geen nood, het moet ook niet enkel maar koud water zijn. Je kan er evengoed een lekkere theedrank van maken zoals deze gember-citroen-groene thee.
Deze drank wordt op het internet aangeprezen en vaak duur verkocht als een godendrank die je helemaal detoxt, doet vermageren en nooit meer ziek laat worden. Laat je niet teveel wijsmaken. Maak ‘m gewoon simpel zelf. Je zal er niet van afvallen maar ongezond zal het zeker ook niet zijn.

Een feit is alleszins dat groene thee met de emmers gedronken wordt in vele Blauwe Zones. Deze thee is dan ook rijk aan anti-oxidanten welke ontstekingsremmend werken en beschermen tegen kanker.

Citroenen worden eveneens in alle Blauwe Zones dagelijks gebruikt. Bekend is dat ze veel vitamine C bevatten, welke weliswaar temperatuursgevoelig is. Daarom kook je de citroenen best niet mee want dan is je vit.C kapot. 

En gember. Daar lees je ook van alle goeds over maar eigenlijk is hier niets wetenschappelijks van bewezen, ook niet de helende werking voor maagproblemen of reisziekten. Feit is wel dat ook gember in vele Blauwe Zones veelvuldig gebruikt wordt. 

Hoe maak je deze drank?
Vul een thermoskan met bijna kokend water. Hang er een zakje groene thee in (of verse). Snijd een stukje gember van een 2-3 cm in stukjes met een aardappelmesje en doe deze in de thee. Pers er nog een halve citroen in uit. 
Verwijder na 4 minuten het zakje. Laat de gember gewoon de hele tijd trekken in de thee. Hoe langer hoe pittiger de thee wordt. 

Je kan deze drank zowel warm als ijskoud drinken.