Net zoals vele andere vrouwen ben ik al langer op zoek naar een gezonde manier om mijn gewicht onder controle te houden.  “Gastric bypasser” zijnde, wordt mijn gezondheid rechtstreeks beïnvloed door mijn voeding.  Bovendien ben ik rugpatiënt en heeft mijn lichaamsgewicht een grote invloed op mijn dagelijkse levenskwaliteit.  Het belang van een stabiel ‘dieet’ is voor mij dan ook zeer groot. 

In januari 2017 ben ik voor het eerst gestart met ‘Nooit meer diëten’ van Sandra Bekkari.  Voornamelijk de verse en volle producten, de geurige kruiden en de nieuwe, verfrissende combinaties spraken me aan.  Na zes maanden heerlijk te eten, en flink te ‘diëten’ was ik 6 kg bijgekomen.  Niet meteen het verhoopte resultaat dus.  

Een tweede poging ondernam ik in januari 2018.  Het heet niet voor niets “goede voornemens”, toch?  Ik verving de ‘volle’ producten door lightproducten.  Het resultaat? De lekkere smaak was wel verdwenen, de kilo’s niet. 

In mei 2018 sprak ik – ten einde raad – diëtiste Sofie aan. Nog steeds op basis van de nooit meer diëten-recepten, leerde Sofie mij slim te combineren en de juiste hoeveelheden te gebruiken.  Vandaag zijn we 9 maanden verder en ben ik een kleine 20 kg afgevallen, van 72 naar 53 kilogram.  

Hoe blij ik ook ben met het gewichtsverlies; dat is echter niet de grootste meerwaarde. Ik ben vrolijker, heb meer energie en sta positiever in het leven. Ik eet graag en goed, en kan wanneer ik wil genieten van een stukje vlees thuis of op restaurant, zonder me schuldig te voelen of zorgen te maken over de gevolgen. Ik hoef ook niet meer extra te koken, want mijn gezin eet gewoon mee!  Zonder te klagen, of zonder het maar te beseffen genieten ze mee van mijn gezonde dieet. Gezond eten is voor mij dan ook een levenswijze geworden!

-Sofie De Laet, diëtiste in Dessel-