Deze pudding is een ideaal ontbijt voor langslapers. Je zet ‘m s’ avonds in de koelkast en ’s morgens doe je er wat granen of andere toppings op. Je kan ook verschillende porties in één keer maken. Hij blijft wel een week goed in de koelkast. Een week hetzelfde ontbijt? Niet erg als ’t zo lekker is, en gezond.

Dit heb je nodig per portie:
– 200ml notenmelk of sojadrink
– 4 els chiazaad
– 100g frambozen
– 1 el honing
– snufje zout
Topping: granola, bessen, noten, pindakaas, gemalen amandelen,…

Zo doe je het:
Mix de frambozen, de melk, het zout en de honing in een blender. 
Doe het chiazaad in een glazen pot, giet hierover de frambozenmelk. Goed doorroeren. Na een paar minuten roer je het boeltje nog eens en zet je het weg in de koelkast.
De ochtend nadien kan je hem zo eten of je doet er een topping op.