Isabela is een eiland in de Stille Ocean waar een 1200 mensen wonen. Op dit eiland staat ecologie hoog aan de top. Zo wordt er zoveel mogelijk gerecycleerd. Een vaatdoek is hier bijvoorbeeld een stuk van een oud tafellaken. Oude autobanden worden gebruikt om een kerstboom te maken of te gebruiken als houder voor afvalbakken,…

In de warenhuizen is enkel verkrijgbaar wat je nodig hebt. Er is 1 merk van koffie, hooguit drie  soorten koeken, enkel fruit en groenten uit de omgeving, eieren koop je per stuk,…

Plastieken zakken zijn zeldzaam. Het zijn enkel toeristen die wat onwennig zijn als ze drie tomaten kopen: moeten die in mijn rugzak? Ja, je zal het wel leren om een geschikte tas mee te brengen als je gaat shoppen.

Zo kan je overal je herbruikbare waterfles vullen met gefilterd water voor een paar cent. Dat bespaart heel wat plastieken flessen. Laat je iets op de grond vallen dan word je erop gewezen.

Men maakt zich hier niet druk om uiterlijk. Je draagt de kleding tot ze echt versleten is. Een kleerkast vol en nog niet weten wat je moet aantrekken is hier ongekend. Hun huizen zijn immers vaak kleiner dan onze dressingrooms. Iedereen wordt gerespecteerd om wie hij of zij is. Iedereen zegt ook tegen iedereen een welgemeende goeiedag. Als je hard werkt verdien je meer, werk je minder dan doe je het gewoon met minder. Het is een keuze die je zelf maakt en dit is oké voor iedereen. Hier leef je als mens samen, ieder met zijn eigen talenten, iedereen helpt elkaar.

Een mooiere wereld? Absoluut.
We hebben onze overheid niet nodig om dit te kunnen. Als we er zelf uit overtuiging mee beginnen, en uw partner doet het, en daardoor ook uw vrienden en hun vrienden. Uiteindelijk krijgen we dan ook een mooi BlauwVlaanderen.