Begin vorig jaar stond Rob aan mijn deur. Door hevige rugklachten en hoge bloedglucosewaarden werd hij door zijn huisarts naar mij gestuurd. Je leest het goed: ‘door zijn huisarts gestuurd’. De motivatie bij Rob was ver zoek omdat hij al van alles had geprobeerd, maar zonder blijvend resultaat. Dit bezoek was de zoveelste poging want hij had alle moed verloren. Om hem te motiveren was zijn vrouw Leen meegekomen. Ook zij wilde enkele kilo’s verliezen en had haar man voorgesteld er een soort afvalrace van te maken. Rob had ook beginnende oogklachten, veel dorst en voelde zich futloos door de jarenlange hoge suikerwaarden.
Rob en Leen kregen de nodige uitleg en Rob besefte dat het vijf voor twaalf was. Hij had ook nog twee jonge kinderen waar hij niet mee kon spelen en dat vond hij heel jammer.
Na twee consultaties begon zijn gewicht te zakken en voelde hij zich beter. Hij had voor zichzelf de klik gemaakt en begon erin te geloven. Tijdens elke consultatie noteerde hij zorgvuldig alles wat er werd gezegd of besproken en zo maakte hij zijn eigen handleiding.
Zijn vrouw verloor inmiddels acht kilo en voelde zich hier goed bij. Maar Rob ging verder en vandaag,  1 jaar na het eerste bezoek is Rob 26 kg lichter. De hoge bloedsuikerwaarden zijn volledig verdwenen waardoor medicatie niet nodig is.  Zijn zicht is terug normaal en de rugklachten zijn minder. Het belangrijkste voor hem is dat hij nu kan genieten en ravotten met zijn zoontjes van 8 en 4 jaar oud!

Birgit De Bie, diëtiste in Deurne, Itegem, Sint-Antonius en Lichtaart