De Proeftoren

De Proeftoren is een educatief spel om jonge kinderen spelenderwijs fruit en groenten te leren proeven. Het spel kan als hulpmiddel ingezet worden bij ‘moeilijke eters’ of om de overgang van geprakte voeding naar vaste voeding vlot(ter) te laten verlopen of om nieuwe groente- en fruitsoorten te introduceren. Ouders die het spel uittestten getuigden dat ze dankzij de Proeftoren minder stress ervoeren aan tafel en de plezierfactor steeg.

De Proeftoren werd bedacht door twee erkende diëtisten
(https://proeftoren.be/debedenkers) en is gebaseerd op wetenschappelijk effectief gebleken voedingsstrategieën. Het richt zich specifiek tot jonge kinderen van tweeënhalf tot zeven jaar.

De Proeftoren zorgt ervoor dat het kind spelenderwijs leert proeven, op zijn of haar tempo en zonder enige vorm van druk. Het proeven wordt gestimuleerd door positieve bekrachtiging en het maximaal inzetten op de drie basisbehoeften om optimaal te kunnen groeien: autonomie, competentie en verbondenheid.

Het spel kan zowel binnen de gezinscontext door (groot)ouders en (klein)kinderen als binnen een praktijkomgeving gespeeld worden onder begeleiding van gezondheidsmedewerkers die werken met jonge kinderen.

Meer weten over de Proeftoren of zin om het spel in huis te halen?
Surf naar www.proeftoren.be of mail naar info@proeftoren.be.
Like de facebookpagina van de Proeftoren http://facebook.com/proeftoren/