Voor 4 tot 6 personen:

2 els olijfolie                                                                      sap van 1 citroen                                             400g couscous
1 kleine flespompoen                                                      2 tenen look
1 rode paprika                                                                   2.5 cm gember
2 courgettes                                                                       1 rode peper, zonder pitjes
2 wortels                                                                             1 stok kaneel
3 rapen                                                                                1 kl paprikapoeder
1 venkelknol                                                                       1 kl komijnpoeder
1 blik tomatenblokjes (400g)                                         10 gedroogde abrikozen, grofgehakt
1 blik kikkererwten (400g)                                             1 grabbel peterselie, gehakt
2 uien                                                                                  1 grabbel verse koriander, gehakt

Was alle groenten. Snijd de pompoen, de courgettes, de wortels, de rapen en de venkel in grote stukken, de paprika in reepjes.

Snipper de ui, de look, het pepertje en de gember. Stoof deze zacht in de olijfolie en voeg de kaneelstok, het paprika- en komijnpoeder toe. Laat even meestoven tot het lekker ruikt. 

Voeg dan de groenten toe en de tomatenblokjes. Alles goed omroeren. Zet dit net onder met water. Deksel op de pot en zacht laten sudderen tot de rapen beetgaar zijn. Dan de kikkererwten en de abrikozen bijvoegen en nog 5 minuten zacht laten koken. 

Neem van het vuur, roer de peterselie en de koriander erdoor en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. 

Dien op met gare couscous (geweld in groentebouillon).