Zin in een verstandige burger? Na deze wil je geen andere meer!

Nodig voor 4 burgers:
 600g courgettes
 1 ei van een gelukkige kip
 100g havermout
 40g Parmezaanse kaas
 1 teentje knoflook
 rasp van 1/2 bio-citroen
1 blokje groentebouillon verkruimeld
 klein kopje Hawaii paneermeel

Zo maak je ze:
Rasp de courgette grof en vang op in een vergiet. Strooi er zout over. Hierdoor onttrek je vocht aan de courgettes en krijg je straks mooie burgers. Laat de courgettes een 10 minuten uitlekken en knijp dan het vocht eruit met je handen. 

Meng in een kom de uitgelekte courgette, het ei, de havermout, de bouillon en de kaas. Breng op smaak met peper en citroenrasp.

Maak er 4 burgers van. Wentel ze door het paneermeel. 

Bak ze in een pan in olie op een matig vuur. 

Dit is een recept van Tina Lambrechts, diëtiste in Gellik