Win dit boek door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Er worden op 12 juli 2 exemplaren verloot.

Burn-out begint in de kleuterklas
Hoe perfectionisme mensen doet opbranden

Marcel Hendrickx

Uitgeverij Angèle/ Standaarduitgeverij nv
www.angèle.be

 

In dit boek komen mensen aan het woord die een burn-out hebben gehad. Hun verhalen vertonen telkens hetzelfde tragische basisscenario. Gedreven door hun perfectionisme kunnen ze niet luisteren naar de signalen van hun lichaam. Ze voelen zich moe, uitgeput zelfs, maar blijven maar doorgaan. Tot ze op een ochtend niet meer kunnen opstaan. En ze wel móéten thuisblijven. 

Marcel Hendrickx laat duidelijk zien dat moeilijke relaties en werkdruk het leven zwaar kunnen maken, maar niet de directe oorzaak zijn waardoor mensen uitvallen. De ware reden ligt in hun perfectionisme. Hierdoor kunnen ze niet meer op een evenwichtige manier omgaan met de druk die ze ervaren. Ze kunnen niet meer ontspannen. En uiteindelijk gaan ze onderuit. 

Toen Marcel Hendrickx zesenveertig was kreeg hij een hartinfarct, voor hem duidelijk het gevolg van zijn perfectionisme. Hij schoolde zich om tot trainer en coach. Hendrickx ontwikkelde een eigen methodiek waarmee hij al honderden kinderen en volwassenen van hun hinderlijke perfectionisme heeft afgeholpen. Ondertussen heeft hij tientallen perfectionismecoaches opgeleid die de kwaal helpen te bestrijden.
www.bevrijdjezelf.be
www.NIPC.nl

‘Iedereen verliest wel eens de pedalen. Door te leren over de oorzaak ervan, word je een pak weerbaarder en leer je de symptomen op tijd herkennen. Mijn mond viel open toen ik ontdekte dat perfectionisme de boosdoener was.’
Sam De Bruyn, radiopresentator –

‘Lees dit boek. Het is een louterende ervaring en het helpt je om je leven weer op de rails te krijgen.’
– Prof. Michael Portzky, neuropsycholoog –

VAN DEZELFDE AUTEUR ALS DE BESTSELLER ‘ZEG ME DAT IK OKÉ BEN’, HÉT REFERENTIEWERK OVER PERFECTIONISME.