De langlevenden in de Blauwe Zone Loma Linda zijn verzot op deze burgers. Het is zo ’ns wat anders dan de bekende rundburger. Hij zit vol smaken en je kan ze eten met guacamole of tussen een broodje met een goeie salsa, wat salades, tomaten en wat fantasie. Gezond en bovenop nog lekker goedkoop. Ze laten zich makkelijk invriezen.

Dit heb je nodig:
2 blikken zwarte bonen van 400g
1 klein blikje maïskorrels
5 els paneermeel
2 eieren, geklutst
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 chilipepertje (met of zonder pitjes), gesnipperd
1 biocitroen ( de rasp van een halve limoen en het sap van de hele)
3 els pindanootjes, grof gehakt
1 el verse koriander, gehakt
1 kl komijnpoeder
1 el olijfolie

Zo doe je het:
Stoof de ui glazig in de olie op een zacht vuur. Voeg de look, de peper en het komijnzaad toe en laat even meebakken tot het lekker begint te ruiken. Neem van het vuur.

Giet de bonen en de maïs af. Doe 2/3de hiervan in een grote kom. Plet deze met je pureestamper tot een smeuïge brij. Er mogen nog wat stukjes inzitten.

Voeg het paneermeel, de overige bonen en maïs, de eieren, het uimengsel, de noten, het citroensap met de zeste en de koriander toe en meng goed door elkaar met je handen.

Vorm er 6 burgers van.
Gewoon bakken in de pan.