Hier en daar vind je ze kant en klaar maar zelfgemaakt is natuurlijk 100 keer lekkerder. En helemaal niet moeilijk.
Dit heb je nodig:
1 bloemkool
80g gemalen amandelen
3 eieren
oregano, zout, peper
foodprocessor
Zo maak je hem:
+ Verwarm de oven op 200°C.
+ Was de bloemkool en snijd in grote stukken. Ook de harde knots kan je gebruiken.
+ Mix de bloemkool in de foodprocessor tot je in een maatbeker een 600 ml hebt. Stort dit in een kom.
+ Meng er het amandelmeel onder, zout, peper, oregano en kneed met de hand er een voor een de eieren door tot je een kleverig deeg hebt.
+ Stort het deeg op een bakpapier en maak er met de hand een pizzabodem van.
+ Bak hem af in de hete oven op 200°C tot hij goudkleurig is. Dit duurt een 25 minuten.
Ondertussen kan je van alles lekkers snijden om je pizza mee te beleggen. Bak dit nog eens 10 minuten mee.
Recente reacties