Win dit boek door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Het wordt verloot op 13 juni 
(gewonnen door Jolien Herthogs)

blij koemelkvrij

Koemelkallergie bij baby’s

Dr. Rolinde Demeyer

www.blijkoemelkvrij.com

Koemelkallergie is de meest voorkomende allergie bij baby’s en een probleem waar veel ouders van wakker liggen. Met behulp van concrete info en tips gidst dit boek je stap voor stap door de wereld van koemelkallergie. Hoe herken je het? Hoe pas je je eigen eetpatroon aan als je borstvoeding geeft aan een baby met koemelkallergie? Welke flesvoeding is geschikt? Hoe ga je om met vaste voeding? Hoe kan je koemelk praktisch en volwaardig vervangen? Hoe weet je of je baby uit zijn allergie is gegroeid? Kan je iets doen om het bij je baby te voorkomen?
Deze vragen en nog veel meer komen uitgebreid aan bod in dit praktische handboek voor ouders, zorgverleners, kinderdagverblijven en iedereen die in aanraking komt met baby’s met een koemelkallergie.

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek helpt je bij het beantwoorden van twee vragen:
1/ Heeft mijn baby een koemelkallergie?
2/ Wat kan ik doen als dat zo is?

Rolinde Demeyer is doctor in de toegepaste biologische wetenschappen, lactatiekundige en diëtist gespecialiseerd in allergieën bij jonge kinderen.
Ze heeft haar eigen praktijk en geeft lezingen voor professionals. Rolinde staat bekend om de kritische blik waarmee ze wetenschap vertaalt naar praktische informatie. Na de geboorte van haar oudste dochter werd ze ook ervaringsdeskundige op het vlak van koemelkallergie. Ze weet als geen ander hoe moeilijk de zoektocht kan zijn en welke obstakels je onderweg tegenkomt. Haar doel? Ouders helpen door de bomen het bos te zien, zodat ze hun kinderen en vertrouwen kunnen voeden.