Stoppen met roken lukt enkel als je een sterk motief hebt. Denk je erover na wat er gaat gebeuren als je blijft roken dan stop je niet. Leg je de focus op de leuke dingen die je er allemaal voor terug krijgt zal het makkelijker gaan. Je weet dat je voor een strijd staat maar twee weken is overbrugbaar. Vanaf dan gaat het beter. 
Amper acht uur na je laatste trek normaliseert de bloedvoorziening in je bloed volgens de topdokter Dr. Pedro Brugado. Laat je je eerste sigaret achterwege dan voel je al dezelfde dag je uithoudingsvermogen stijgen. Na drie dagen trap je al minder op je adem. Na drie maanden heb je een veel betere bloedsomloop. Na een jaar is je kans op een hartaanval zelfs al met de helft gedaald. Na vijf jaar heb je de helft minder kans op een beroerte. En na vijftien jaar heb je niet meer kans om te overlijden dan iemand die nooit gerookt heeft. 
Je krijgt een frissere mond, frissere adem, wittere tanden en je huid veroudert minder snel.
Je spaart er veel geld mee uit waar je andere dingen mee kan doen. 
En niet-rokende mannen presteren beter in bed.

Om deze dure, gevaarlijke, stinkende asociale gewoonte af te leren zijn er hulpmiddelen genoeg. 
Zo zijn er de tabakologen die je over heel Vlaanderen vindt. Deze hulp wordt zelfs gedeeltelijk terugbetaald. 
Heel veel tips en info over tabakstop vind je hier: tabakstop

Per sigaret verbruik je 15 kcal. Stop je met het roken van 20 sigaretten per dag verbruik je dus 300 kcal minder. Dit is makkelijk te compenseren door iets meer te bewegen. Een persoon van 80 kg moet hier bv. een klein half uur voor fietsen aan een normaal tempo. 

Hoe een deugd doet het om iemand te kunnen kussen met een frisse adem!